Dom in vladarji

Merkur ima nočni dom v devici. To pomeni, da je vladar tistih hiš, ki se pričnejo v znamenju device (poleg tistih, ki se začnejo v znamenju dvojčkov, o čemer smo govorili zgoraj). To sporoča, a je devica intelektualno znamenje, iznajdljivo in prilagodljivo, daje bistroumnost in sposobnost videti malenkosti, tudi telesno okretnost.

element

Zemlja: govori o praktični energiji, ki zmore in zna ustvariti neko ravnotežje v življenju, ki zna na materialnem področju najti neko stabilnost, torej energija, ki je hladnejša, umirjena, a materialno uporabna. Melanholični tip temperamenta.

modus

Gibljiv modus: daje veliko sposobnost prilagajanja, prijazno osebo, negotovo samozavest, povečane so mentalne sposobnosti, nestanovitnost, na njih je lahko vplivati.

višina

V devici ima Merkur tudi višino, kar naredi devico prav zares najbolj človeško, najbolj modro znamenje zodiaka. Prinaša iznajdljivost, bistroumnost in vse, kar je bilo že zgoraj povedano.

Izgon

V devici ima izgon Jupiter, Jupiter je velik planet, ki govori o višjih vizijah, višjih ciljih, velikih zgodbah. To, da je v devici v izgonu, nam nakazuje, da je devica usmerjena bolj na drobne vsakodnevne stvari. Močna za analizo, šibka pri sintezi. Veliko misli in razglabljanja, manj pa je globljega razumevanja življenja.

dno

Venera ima v devici izgon, kar govori o tem, da je devica praktično in uporabno znamenje, njen poudarek je na kako najbolje opraviti vsakodnevne stvari, ne na presežkih, vezanih na lepoto in umetnost, razen seveda, ko gre za pisno umetnost. Uporabnost in delavnost pred užitkom in lepoto. V ljubezni sta potrebni sprejemanje in predaja, močna analiza devici otežuje ljubezensko življenje. 

 

Sinteza:

Devica je edino redkih človeških znamenj, hkrati ima Merkur v njej tako dom kot višino, kar sporoča, da gre za eno pametnejših, iznajdljivih znamenj, zaradi zemeljskega elementa je to bistrost in okretnost moč konkretno uporabiti v življenju. Gibljiv modus ji da pomanjkanje samozavesti, dno Venere pomanjkanje veselja in zabave, izgon Jupitra osredotočenost na majhne, vsakodnevne cilje, manj optimizma.

Pozitivne lastnosti: prijaznost, ustrežljivost, pridnost, delavnost, praktičnost, prilagodljivost, kritičnost.

Negativne lastnosti: pretirana kritičnost, preveč misli, ne videti cele slike, ker se ukvarjaš z malenkostmi. Pomanjkanje samozavesti, pomanjkanje zadovoljstva.