Dom in vladarji

V dvojčkih ima Merkur dnevni dom, torej vlada hišam, ki se začnejo v znamenju dvojčkov. Merkur je planet razuma, prenosa, dvojnosti, prebrisanosti, predstavlja našo okretnost, sposobnost prilagajanja, razumevanja in izražanja.

element

Zračni element prinaša odprtost, družabnost, objektivnost, lahkotnost, lahko pa tudi neresnost, sangvinični značaj.

modus

Gibljiv modus: torej daje veliko sposobnost prilagajanju, prijazno osebo, negotovost, povečane so mentalne sposobnosti, nestanovitnost, na njih je lahko vplivati.

višina

V dvojčkih nima noben planet višine.

izgon

Jupiter je v izgonu. To pomeni, da dvojčkom manjka širok pogled s ptičje perspektive, vizija, prevelika je osredotočenost na tu in zdaj, na malenkosti, premalo razumevanja, kaj so ti koščki v širši sliki.

dno

Ni planeta, ki bi imel dno v znamenju dvojčkov.

 

Sklep: Izjemno bistro in prilagodljivo znamenje. Znajde se v vsaki situaciji, jaz pravim, da so kot mačke, imajo 9 življenj, vedno padejo na vse štiri. Velika igrivost, velika lahkotnost, toda premajhna samozavest, neka temeljna negotovost.

 

Pozitivne lastnosti: iznajdljivost, igrivost, ustvarjalnost, bistrost, komunikativnost, odprtost. Neka lahkotnost in prilagodljivost na ljudi in življenje. Večna mladostnost, večni humor, igra in dobra volja.

Negativne lastnosti:  preveliko misli, premalo razumevanja, lahko tudi lažnivost, neresnost, nestalnost.