Dom in vladavina

V znamenju leva je doma Sonce. Kar pomeni, da bo Sonce vladar vseh hiš, ki se začnejo v znamenju leva. Sonce predstavlja središčno, srčno, jedrno energijo, okrog katere se vse drugo vrti. Dinamična, moška energija, ciljno usmerjena.

element

Ognjeni – pogum, dinamika, moč, usmerjenost v prihodnost, volja, moč, energija …

modus

Fiksni: daje vztrajnost, sposobnost neko začeto stvar voditi, ukoreniniti, utrditi, narediti bolj stabilno, trdno, neuničljivo. Magnetično privlačna energija.

višina

Ni planeta na višini.

izgon

Saturn je v izgonu v levu. Ta Saturnov položaj ne nakazuje, da manjka levu trdnosti (je le fiksno znamenje), tudi ne delavnosti in reda (saj gre za znamenje, ki mu vlada Sonce, s tem pa je zelo ambiciozno znamenje), ampak da je mogoče včasih pogled na življenje le nekoliko preveč igriv in neresen, da je včasih lasten interes pred splošno odgovornostjo. Saturn je soočanje z omejitvami, tega naš lev v resnici ne pozna najbolje.

dno

Ni planeta na dnu.

 

Sinteza: Gre za toplo dinamično energijo, ki s svojo magnetno privlačnostjo vrti ogromno drugih ljudi okrog sebe. Zaradi vpliva Sonca ima lahko občutek za vizualno lepoto, ima rad ugodje, stvari, ki so cenjene, vredne, spoštovane. Vedno se želi dvigniti iz povprečja, zasijati, biti nekaj več. Ogenj mu daje pogum in energijo za delo, fiksni modus pa trdnost in stabilnost vztrajati v določeni zgodbi dolgo.

Pozitivne lastnosti: ogromno energije, ustvarjalni potenciali, organizacijske sposobnosti, moč, vplivnost, aktivnost, talent za igralstvo.

Negativne lastnosti: despotstvo, egoizem, velika samosvojost, ki mu onemogoča sodelovanje, snobovstvo.