Dom in vladarji

V ovnu ima dom Mars, s tem je vladar tistih hiš, ki se pričnejo v znamenju ovna. Mars predstavlja drzno, vročo, ognjeno dinamično energijo, ki sili naprej v neznano, hoče nekaj osvojiti, pridobiti, se boriti za nekaj. Povezujemo ga s prodorno močjo, ki zmore marsikaj doseči, vendar tudi z jezo, agresijo in nemirom. Mars vlada vojni. Predvsem je hiter, borben in nima pravega občutka za druge, razen kot vodja, kot vodja pa zna povesti druge skupnim ciljem naproti.

element

Ognjeni – pogum, dinamika, moč, usmerjenost v prihodnost, volja, energija …

modus

Kardinalen: kardinalni modus povezujemo z začenjanjem, saj je na začetku vsakega letnega časa, prodorna energija, ki orje ledino in ustvarja stvari iz sebe navzven. Daje pogum in podjetnost.

višina

V ovnu ima višino Sonce, še en zelo topel simbol, simbol vročine, moči, energije, dinamike, ustvarjanja, moške dinamike. Doseganja ciljev in zmag, uspehov. Zlati deček. Zlato runo.

izgon

V ovnu ima izgon Venera, planet ljubezni, povezovanja, sodelovanja, lepote, miru, hvaležnosti, ljubkosti, umetnosti, ugodja, čutov, užitka … pasivna energija sprejemanja … V ovnu se ne počuti dobro, ker oven hoče voditi, usmerjati, ker je vezan na ego, jaz, tekmovalnost, dvojina in tekmovalnost pa nista najboljši kombinaciji. Torej vidimo, da ovnu manjkajo sposobnost sodelovanja, povezovanja, biti v miru, uživati in se predajati življenju.

dno

V ovnu je na dnu Saturn, ki predstavlja red, je mrzel, realne življenjske ovire, je tisto, kar je staro, nasproti ovna, ki predstavlja tisto, kar je na začetku, mlado in polno potencialov. Saturn govori o tradiciji, preteklem, oven pa o tem, kar je novo, kar bo zares zaživelo šele v prihodnosti.

 

 

Sklep: Ni nam težko sklepati, da gre za drzno, moško, mlado energijo, ki je intenzivno usmerjena v prihodnost. Pripravljena je prelomiti s starim, orati ledino, začenjati stvari znova, na novo. Povezana je z nezrelim, mladim, pa vendar polnim energije, dinamike in volje.

Dobre strani ovna so borbenost, tekmovalnost, dinamika in volja, moč in energija, usmerjena v prihodnost, neko neposredno dojemanje življenja, brez velikih mentalnih vložkov, z intuicijo, s čutenjem tega, kar je.

Šibke strani so:                                             

  • jeza in vročekrvnost (ker so njegovi sestavni deli vsi kolerični, ognjeni: ogenj, kardinalno, Mars in Sonce),
  • šibka stran so odnosi, velikokrat so na področju ljubezni na tak ali drugačen način spodneseni (ker je Venera tu v izgonu), ljudje nimajo miru, ne znajo počivati, uživati rezultatov svojega življenja.