Dom in vladarji

V znamenju raka ima dom Luna.  Hišam, ki se začnejo v znamenju raka vlada Luna. Luna predstavlja dušo, čustva, nežno, mehko, skrbno, nego, mamo, žensko, otroke, odvisnost.

element

Vodni: vodni element povezujemo s flegmatičnim temperamentom, predstavlja vpetost v preteklo, veliko moč čustev, sposobnost navezati bližnje in tople odnose, je temelj vsega sočutja.

modus

Kardinalni: kardinalni modus povezujemo z začenjanjem, saj je na začetku vsakega letnega časa, prodorna energija, ki orje ledino in ustvarja stvari iz sebe ven. Daje pogum, podjetnost.

višina

V raku ima višino Jupiter, kar sporoča, da se v raku skriva velika moč duhovnega razvoja in razumevanja življenja. Modrost, ki jo je moč živeti skozi odnose, skozi bližino.

izgon

V raku ima izgon Saturn. To nam med drugim sporoča, da manjka raku zrelosti, občutka za čas, včasih tudi praktičnosti, storilnosti.

dno

V raku je na dnu Mars, kar v veliki meri pomeni, da raku manjka moč, prodornost, hitrost, tekmovalnost in sposobnost na zdrav način postaviti meje.

 

Znamenje raka povezujemo s počasno, a podjetno energijo, ki ima veliko modrosti za psihologijo, razumevanje čustev in potreb ljudi. Zaradi te modrosti in kardinalnega modusa so lahko zanimivi vodje, ki vodijo z dokaj mirno in postano energijo, vendar z neverjetnim občutkom za ljudi, ki jih vodijo. Znajo izreči in narediti prave stvari za najboljše rezultate.

 

Pozitivne lastnosti: toplina, mirnost, sočutje, sposobnost negovati in skrbeti za druge, znati priti res blizu …

Negativne lastnosti: večni otrok, nezrelost, nemoč, včasih pa premočna obramba in zidovi zaradi zavedanja lastne občutljivosti (najbolj pri moških) …