Dom in vladavina

V ribah ima po tradiciji nočni dom Jupiter, moderni pa Neptun. Delujeta oba. Jupiter v tem znamenju najmočneje deluje skozi svoje etične in filozofske vidike. Prinaša zaupanje v življenje in neko prepuščanje toku. Neptun pa prinaša umetniške sposobnosti, veliko sočutje, pa tudi prepustnost in povezanost vsega z vsem. Tankočutnost , ki lahko zaniha vse do preobčutljivosti, je vsekakor Neptunova zadeva. Jupiter in Neptun sta torej vladarja hiš, ki se začnejo v znamenju rib.

elementi

Vodni: vodni element povezujemo s flegmatičnim temperamentom, predstavlja vpetost v preteklo, veliko moč čustev, sposobnost navezati bližnje in tople odnose, je temelj vsega sočutja.

modus

Gibljiv modus torej daje veliko sposobnost prilagajanja, prijazno osebo, negotovost, povečane so mentalne sposobnosti, nestanovitnost, na njih je lahko vplivati.

višina

V ribah je na višini Venera, kar ribam dodaja ustvarjalni element, občutek za lepoto in nežno, toplo srce ter sposobnost za odnose, sodelovanje, povezovanje. Če je bistvo dobrega odnosa sprejemanje, je riba s to pozicijo vsekakor na dobri poti.

izgon

Merkur je tisti junak, ki se počuti v ribah izgnan. Kar nam da vedeti, da ribe ne delujejo po logiki ali prebrisanosti, temveč skozi občutek, čustva. S tem včasih manjka praktičnost in iznajdljivost, ne pa tudi prilagodljivost (saj gre le za gibljivo znamenje).

dno

Merkur je dvakrat slab v ribah, kar pomeni, da je vse, kar sem zgoraj napisala, še toliko močnejše.

 

Sklep: Gre za prilagodljivo in čustveno znamenje, z velikimi ideali in pristno srčno etično držo (Jupiter) in sočutjem (voda in Neptun). Saj jim je v osnovi jasno, da smo ljudje povezani in da gremo skozi sorodne zgodbe, podobna doživetja. Povečana je ustvarjalna nota, predvsem za glasbo. Na splošno je izostren občutek za lepo in povečane sposobnosti za ustvarjanje harmoničnih odnosov. Nekoliko manj pa sta izostrena razum in sposobnost soočanja z vsakodnevnimi odgovornostmi.

Dobre lastnosti: prijaznost, ustrežljivost, sočutje, toplina, ustvarjalnost, občutek za lepo …

Negativne lastnosti: zmeda, nejasnost, premalo notranje trdnosti in moči za soočanje s težavami življenja, prevelika prepustnost za energije drugih