Dom in vladavina

V škorpijonu ima Mars po tradiciji svoj nočni dom, moderna astrologija pa postavlja v škorpijona Plutona. Torej ima škorpijon kar dva vladarja, tako je treba pri hišah, ki se pričnejo v znamenju škorpijona, pogledati oba. Toda, če Pluton ni oseben, bo o zadevah sporočal manj oziroma bo opisoval kak večji pomembnejši dogodek. Mars pa bo imel bolj temeljno sposobnost razlage tistega področja. Mars kot nočni vladar nam daje intenzivnost, tekmovalnost in bojevitost, ki pa je bolj skrita in ne takoj na prvo oko vidna. Pluton sporoča, da obstaja veliko skritih moči, ki bivajo v človeku, pa tudi uničevalnosti, če svojih moči ne zna obvladati.

elementi

Vodni: vodni element povezujemo s flegmatičnim temperamentom, predstavlja vpetost v preteklo, veliko moč čustev, sposobnost navezati bližnje in tople odnose, je temelj vsega sočutja.

modus

Fiksni: daje vztrajnost, sposobnost neko začeto stvar voditi, ukoreniniti, utrditi, narediti bolj stabilno, trdno, neuničljivo. Magnetično privlačna energija.

višina

Ni planeta, ki bi imel višino v škorpijonu.

izgon

V škorpijonu je v izgonu Venera, kar lahko vidimo skozi pomanjkanje občutka za diplomacijo, lepo, uravnoteženo, pri škorpijonu gre vedno na vse ali nič, črno ali belo, ne obstaja vmesni nivo.

dno

V škorpijonu je Luna na dnu. Ker je škorpijon vodno znamenje, to dejstvo ne zmanjša njegove čustvenosti, sporoča pa, da je v jedru škorpijona neko pomanjkanje nežnosti, miline …, ne toliko nege, skrbi kot toplote. Kadar si predstavljamo Luno v škorpijonu, lahko malo pretiravamo, pa si zamislimo, kako se počuti otrok (ali kdo drug, ki je ranljiv) v času vojne ali druge krize (kar predstavlja znamenje škorpijona).

 

Sklep: Škorpijon je intenzivno znamenje, skorajda nekoliko fanatično, ki gre vedno na vse ali nič. V sebi skriva velike moči (Pluton), ki prihajajo iz nezavednega sveta (Pluton), pa tudi iz negativnih čustev (vodno znamenje in dom Marsa). Če kdo, bi se moralo znamenje škorpijona naučiti izkoriščati in transformirati negativna čustva v delo, akcijo ali skozi kake druge oblike v bolj pozitivno delovanje. Dejstvo, da imata oba tradicionalna ženska planeta slab položaj v tem znamenju, nakazuje pomanjkanje sposobnosti sprejemanja, nežnosti in miline, torej deluje škorpijon nekoliko grobo. Fiksni modus jih kljub ne enostavnemu značaju naredi privlačne. V najboljši obliki me spominjajo na bojevnike, samuraje, popolnoma osredotočene (fiksni modus), z neko duhovno noto (vodni element) v obrambi ali napadu (Mars).

Dobre lastnosti: vztrajnost, učinkovitost, odločnost, neumornost, močan instinkt, nos za ozadje stvari... …

Negativne lastnosti: fanatičnost, maščevalnost, neizprosnost, brez občutka za druge …