Dom in vladavina

V strelcu ima dnevni dom Jupiter. To pomeni, da je Jupiter vladar hiš, ki se začnejo v znamenju strelca. Jupiter daje strelcu optimizem, velike cilje in filozofski pogled na svet. Dodaja grandioznost tega velikega boga. Torej je Jupiter vladar hiš, ki se začnejo v znamenju strelca.

elementi

Ognjeni: pogum, dinamika, moč, usmerjenost v prihodnost, volja, moč, energija … kolerični tip temperamenta.

modus

Gibljiv modus torej daje veliko sposobnost prilagajanja, prijazno osebo, negotovo samozavest, povečane so mentalne sposobnosti, nestanovitnost, na njih je lahko vplivati.

višina

Noben planet nima višine v strelcu.

izgon

Merkur je v strelcu v izgonu, kar lahko interpretiramo tudi kot to, da strelec ne vidi malih stvari, ker ima v svojem umu vedno široko sliko. Prilagodljivosti mu zaradi gibljivega modusa ne manjka.

dno

Nobeno nebesno telo nima dna v strelcu. 

 

Sklep:

Če gledamo simbol, imamo dvojni lik, pol človeka in pol konja. Torej gre za združitev nagonov in razuma. To strelce dela zelo vitalne, z veliko notranje moči, tako da so včasih nagoni pri njih močnejši kot razum. So hitri in močni po svoji konjski naravi. Velika verjetnost je, da se razvije tudi modrejši del, saj je Jupiter bog neba in s tem povezan med drugim tudi z modrostjo in višjimi znanji. Pomemben del tega kentavra je lok s puščico, kar naznanja k cilju usmerjeno naravo. Gibljiv modus mu dodaja prijaznost in prilagodljivost, sposobnost menjati cilje in pristope. Šibkost Merkurja v njegovemu znamenju nakazuje pomanjkanje osredotočenosti na detajle in sedanjost, vsakodnevne izzive, prevelika usmerjenost v prihodnost, velike zgodbe in visoke cilje.

Dobre lastnosti: optimizem, navdušenje, polet, energija, odprtost, usmerjenost k cilju.

Negativne lastnosti: snobovska narava, raztresenost, preveliko ciljev, premalo praktičnosti za njihovo doseganje.