Dom in vladavina

Venera ima dnevni dom v znamenju tehtnice. Tako je Venera vladarica vseh hiš, ki se začnejo v tehtnici (kot tudi v biku, kot smo že govorili zgoraj). Torej je tehtnica povezana z lepoto, romantiko, ljubeznijo, partnerstvom, užitki.

element

Zračni element prinaša odprtost, družabnost, objektivnost, lahkotnost, lahko pa tudi neresnost, sangvinični značaj

modus

Kardinalni: kardinalni modus povezujemo z začenjanjem, saj je na začetku vsakega letnega časa, prodorna energija, ki orje ledino in ustvarja stvari iz sebe ven. Daje pogum, podjetnost.

višina

V tehtnici ima višino Saturn, kar ji dodaja hlad in objektivno racionalnost, ki trezno razsoja in tehta, kaj je prav in kaj ne. Povezujemo jo z razsojevalno močjo, kot tudi s partnerstvom, ljubezenskim dogovorom (Venera in Saturn).

Izgon

V tehtnici je Mars v izgonu, kar nam sporoča, da je tehtnica premalo borbena, da ji manjka energije postaviti se zase, postaviti zdrave meje, včasih ne toliko zaradi premalo podjetnosti (saj je le kardinalno znamenje), bolj zato, ker želi vsem ugoditi in hoče vedno harmonijo in popolnost.

dno

Sonce je v tehtnici na dnu, kar nam daje vedeti, da je tehtnici vzeta neka moč, energija, ciljna usmerjenost, samostojnost, kar lahko kardinalnemu znamenju prinaša večje težave.

 

Sklep:

To, da je simbol za tehtnico stvar, ne človek, sporoča veliko o hladni in objektivni karakteristiki tehtnice. Torej gre za odprto družabno prikupno energijo, ki jo to znamenje nosi. Po eni strani zahteva popolnost, harmonijo, vedno ustvarja ravnotežje, saj gre za simbol tehtnice, ki uravnava. Povečana je kreativna nota in občutek za lepoto zaradi Venerinega vpliva ter hrepenenje po partnerski harmoniji zaradi kombinacije vpliva Venere in Saturna. To, da sta oba topla in odločna planeta šibka v tem znamenju, nakazuje pomanjkanje odločnosti, moči, volje in samostojnosti.

Pozitivne lastnosti: prikupnost, spravljivost, občutek za lepo, družabnost in objektivnost, pa še marsikaj zanimivega bi se našlo.

Negativne lastnosti: neodločnost, premalo pogumna, premalo moči za uveljaviti se, nejasno dojemanje sebe …