Dom in vladavina

V vodnarju ima tradicionalni dnevni dom Saturn in moderni dom Uran. Bolj kot prihajamo v moderno dobo, močnejši je vpliv Urana na vodnarja. Saturn mu daje moralnost, resnost in odgovornost. Uran pa se vedno bolj zliva s tistim, kar vodnar predstavlja. Uran je planet nepričakovanih hitrih sprememb, je ravno tako kot Saturn povezan s hladnostjo, racionalnostjo, pomanjkanjem topline in čustev. Predstavlja pa bistrino misli (saj je Uran višja oktava Merkurja), hitrost dojemanja in biti nekako pred časom, moderen. Torej sta Saturn in Uran vladarja hiš, ki se začnejo v znamenju vodnarja.

elementi

Zračni element prinaša odprtost, družabnost, objektivnost, lahkotnost, lahko pa tudi neresnost, sangvinični značaj

modus

Fiksni: daje vztrajnost, sposobnost neko začeto stvar voditi, ukoreniniti, utrditi, narediti bolj stabilno, trdno, neuničljivo. Magnetično privlačna energija.

višina

Ni višine v vodnarju.

izgon

V vodnarju ima izgon Sonce. Sonce je osredotočeno nase, na svoj posebni individualni pečat. Vodnarja povezujemo s človeštvom skozi tisto, kar je vsem ljudem sorodno. Slaba sončeva pozicija lahko dodatno nakazuje hlad vodnarja.

dno

Ni dna.

 

Sklep:

Gre za intelektualno, odprto, družbeno usmerjeno energijo (zrak), ki pa je poglobljena, skoncentrirana (fiksni modus). Na zasebni ravni deluje hladno (Saturn), do vseh enaka, s socialnimi vrednotami (Uran). Na zunaj, skozi javno delovanje je lahko tista sila, ki prinaša bistvene spremembe, ki je pred časom in omogoča razvoj znanosti in tehnologije. Svoje potrebe in želje lahko dajo na drugo mesto, za dobro skupnosti.

Dobre lastnosti: humanost, bistrina, modrost, naprednost, modernost, genialnost, hitrost in učinkovitost …

Negativne lastnosti: nekonvencionalnost, drugačnost pa vse do ekscentričnosti, na zasebni ravni premalo toplote, sposobnosti za pristno bližino, včasih živčnost, prenapetost …