Zvezdni utrinki od 28. 5. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Teden v zvezdah od 28. 5. dalje

Vikend je namenjen užitku, počitku. S padajočo Luno tik pred mlajem in v biku je modro vikend izkoristiti za počitek, iti na lepše, v naravo, ob morje, kaj dobrega pojesti in popiti, niso pa to dnevi za kako naporno akcijo.

Teden pred nami bomo najmočneje doživeli skozi obrat Merkurja in Saturna, ki se obračata blizu medsebojnega kvadrata. Za nas astrologe je to kar pomemben trenutek, saj se na svetovni ravni pripravljajo težke novice, pritiski, skrbi, lahko povezano tudi z vojno v Ukrajini. Pri nas v Sloveniji, pa je ta čas močno povezan z volitvami, saj je bil Merkur v času volitev pri nas v kvadratu s Saturnom. Tako da bo v dneh od 30.5. do 5. 6. ko bo Merkur na 26 stopinji bika, na zvezdi Algol, več skrbi in strahov, pritiskov, lahko tudi primitivnih besed, ovir vezanih na volitve in zmagovalce volitev.

Na osebni ravni pa ta približujoč kvadrat, ki se ne bo nikoli dovrši pomeni, da bomo v tem tednu razmišljali negativno, na osnovi panike, straha, povezano z napadi ali zbeži vzvodi. Več bo težkih in zastrašujočih informacij. Ker se kvadrat ne bo dogodil, se bo vsa ta groza dogajala bolj v mentalu, kot v realnosti in se iz vseh strahov, primitivnosti ne bo rodilo večje zlo. Na splošno tudi ni še čas za  kake pomembne dogovore, potrebno je počakati vsaj do 5. 6. ali mogoče raje še kak dan dlje, da se Merkur prične gibati direktno in se zaključi to predelovanje preteklosti in vse možne nevšečnosti, ki smo jih v zadnjih tednih imeli.

V soboto 28. 5. bo Venera vstopila v znamenje bika in s tem bomo nekaj tednov v odnosih nekoliko bolj spravljivi, znali bolj uživati v zemeljskih užitkih, ta pozicija pa izboljša tudi naš občutek za materialno področje,  ter privede tudi konkretne priložnosti za zaslužek. V tem tednu Venera še nima aspektov in zato ne bo prav veliko ovir pri naših željah, bomo lažje prišli do željenega.

Mars v ovnu in od ponedeljka 30. 5.  dalje rastoča Luna nam dasta vedeti, da bo energije in volje  za življenje veliko in z njo lahko marsikaj naredimo, če le ne pademo pod vpliv strahov in panike, ki bo prihajala do nas s takimi in drugačnimi sporočilih.

Torej, privoščimo si kaj okusnega ali lepega za vikend, si spočijmo, se odmaknimo od stresa, in poskusimo ne pretiravati v nobeno skrajnost. Od ponedeljka dalje bo spet rastoča luna in z njo več energije. Toda zaradi obračajočega se Merkurja in Saturna, je modro odložiti pomembne dogovore in nove začetke vsaj po 5.6.