Zvezdni utrinki od 6.3. dalje.

Mihaela MalečkarTedenski zvezdni utrinki

Dobro jutro in lep teden!

V soboto 6.3. se dogodi zadnji krajec in od tega trenutka dalje Luna zaključuje svoj krog, tako bomo v fazi zaključevanja v preteklosti odprtih projektov. Tudi potovanje Lune po zimskih znamenjih nakazuje čas globokega obrata navznoter in razvoj čuječnosti. Sploh tam v četrtek in petek bo energije manj in nas bo življenje klicalo k spuščanju vsega, kar ne rabimo več, pa če gre za predstave, čustva, želje ali konkretne ljudi in stvari.

Sobotni krajec v strelcu na južnemu vozlu v dvanajsti hiši za Slovenijo lahko obuja teme virusa in prinaša nekaj negotovosti, ranljivosti ljudstva, vendar v resnici, glede na celotno sliko naj ne bi bilo dolgoročno poslabšanje. Gledano finančno pa je krajec obetaven, saj se obeta večja pomoč ljudem v stiski.

V torek 9.3. se Venera disharmonično veže na Lunina vozla, kar nosi na zasebni ravni sentimentalna čustva, lahko ljubezenska razočaranja, razočaranja nad določenimi ljudmi, v družbenem pogledu pa pasivnost množice, ki so na nek način zavoljo svojih osebnih želja, nesposobni narediti to, kar je prav.

Sončeva konjunkcija z Neptunom se dovrši ob enih ponoči v četrtek 11.3. vendar bomo njen vpliv čutili že od ponedeljka dalje. Hkrati pa bo omenjena konjunkcija vpeta tudi v mlaj in s tem barvala energijo celotnega naslednjega luninega meseca. Torej po eni strani je energija polna dušnega in kreativnega navdiha, a nas bo pa naredila manj realne, bolj pasivne. Na družbeni ravni se izpostavi določeno avtoriteto, pomembno osebo skozi idealno podobo, toda kar je videti prelepo, sej veste, pogosto ni realno.

V četrtek 11.3. imamo Marsa v kontraparaleli s Plutonom, tako lahko kljub temu, da teden nakazuje dokaj mirno energijo sprejemanja, izvemo za določene grobosti in napetosti, ali se v ozadju vrši priprava na le te.

V četrtek in petek bomo že močno čutili, da smo pred mlajem. Tako bo manj ciljnosti, manj tudi energije, toda izjemna priložnost pustiti, spustiti, kar ni več za nas in se odpreti novemu, ki prihaja z mlajem v soboto 13. 3. Vsi planeti v karti mlaja so nad horizontom, kar prinaša na zasebni ravni Lunin mesec ko bomo usmerjeni na poslovno, družbeno pa pomemben mesec družbenih premikov in dogovorov. V samo točko mlaja sta vpeta dva izjemno pasivna planeta, tako to ne naznanja velikih in hitrih sprememb, prelomov s preteklostjo, prinaša pa dobre možnosti za umetnike, za tiste, ki so vezani na zabavo in za duhovno področje. Več bo nekih idealov v pogledu na družbeno.  Poudarjena deseta hiša naznanja, da se bo izpostavila neka nova avtoriteta v naših krajih, bistra in miroljubna. Mlaj na zvezdi Markab iz ozvezdja Pegasa, samo potrjuje, da gre za izjemno bistro osebo, hitrega razuma. Možno je, da se z novo Luno nekoliko omehčajo določena pravila vezana na potovanje z letali, ali kaj podobnega. Zdi se, da se bo v novem mesecu odprlo tudi nekaj glede visokega šolstva.

Torej, če zaključim, imamo teden, ko so vsi planeti direktni, kar pomeni, da se življenje odvija brez nekih večjih ovir. Toda ni spodbudnih dinamičnih aspektov in smo pred mlajem, tako bomo vseeno delovali dokaj mirno, sem pa tja kar pasivno. V kolikor pa se posvetimo ali umetnosti ali duhovnosti nam navdiha in tankočutnosti ne bo primanjkovalo.