Zvezdni utrinki po dnevih od 15. 3. dalje .

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Ponedeljek, 15. 3.

Rastoča Luna v znamenju ovna prinaša novo svežo energijo, nas premane iz zasanjanosti in porine v akcijo. Ker bo Merkur na zadnji stopinji, nam razum ne bo najbolje delal in dan ni primeren za pomembne dogovore, je dobro vso to ovnovnsko energijo izkoristiti za šport, enostavno rutinsko fizično delo. Lunin sekstil na Jupiter prinaša dokaj optimističen dan, voljo in željo bo svobodi in da se nam dogaja.
Torek, 16.  3.

Celotno dopoldne bo Luna v ovnu v praznem teku, tako se kljub  obstoječem nemiru, energiji ne bomo znali ciljno usmeriti, oziroma se stvari ne bodo vrtele v skladu z željami in pričakovanji. Od poldan dalje pa bo Luna v biku postopoma poglabljala mir, praktičnost in usmerjenost na konkretno, pa tudi na užitke. Njen sekstil z Merkurjem bo prinašal priložnosti za prikupne pogovore. Sončev sekstil na Plutona, pa pravi, da kjer je volja tam je pot, pa tudi, če je treba kaj potisniti, ali si skopati tunel.

Sreda, 17. 3.

Noč in jutro znata biti naporna. Več nepričakovanih obratov, napetosti, skrbi in naporov bo. Preprosto ne bomo tapravi. Kasneje pa bomo lažje uživali mir Lune v biku in si znali tudi kaj finega, prijetnega privoščiti, kupiti. Spodbujena bo kreativnost, plešimo, pojmo, poskusimo se spomniti lepih in veselih plati življenja.

Četrtek, 18. 3.

Pa nas čaka malo bolj čuten in pa tudi prijeten dan. Jutro nežno, napol romantično, kasneje pa bomo imeli veliko priložnosti za srečo v dvoje, ali pa se nam lahko kaj spodbudnega odpre tudi na finančnem področju. Luna v biku v harmoniji z Venero pa popoldan kliče tudi po nakupih, še najbolj koristno je na tak dan kupiti čevlje, vendar seveda je ta vpliv s pozitivnimi nakupi vsega kar nas polepša, razveseli, nosi užitek, in odišavi.

Petek, 19. 3.

Luna v dvojčkih prinaša konec miru in več vznemirjenja, pa tudi dogajanja. Dopoldan bo za marsikoga kar preveč nemira, preveč klicev, premalo miru. Kasneje pa se bo vedno lažje prilagodilo na nov hitrejši ritem in več interakcij. V večernih urah bo Luna  aktivirala trigon Marsa in Saturna, ki ga bomo v naslednjih dneh znali izkoristiti le, če se lotimo nekega večjega intelektualnega napora, ali pa tudi v kolikor svoje ideje poskušamo čisto konkretno praktično uresničiti.

Sobota, 20. 3.

Luna v dvojčkih potuje od konjunkcije s severnim Luninim vozlom v trigon z Jupitrom in zato bomo igrivi, optimistični, dobre volje vstopili v pomlad. To soboto bo enakonočje, saj dopoldan Sonce vstopi v znamenje ovna in pričenja pomemben nov začetek, novo rast, preboj, razvoj, hkrati pa tudi iz dneva v dan več volje, več borbenosti, več fizične energije.

Nedelja, 21. 3.

Klepetava nemirna Luna v dvojčkih se sreča v kvadrat z Venero malo čez eno popoldan, tako bomo izgubljali čas s klepetanjem. Brezdeljem. Veliko bo nesmiselnega govorjenja. Lunin prehod v raka 13:17 pa bo umiril naš razum in nas odpiral čustvenemu, iskanju varnosti in toplote, bližine z našimi domačimi. Venerin prehod v ovna še dodatno obljublja bolj dinamične časa, v odnosih zopet več strasti, pa tudi drame.

 

Hvala Sergeji P. Traven za njene čudovite mandale.