Zvezdni utrinki po dnevih od 20. 12. dalje.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Ponedeljek, 20. 12.

Noč in zgodnje jutro bosta v ponedeljek naporna. Rane, težke misli, strahovi nas bodo obremenjevali. Tam do devetih pa se nam nekaj zjasni in pokaže. Možno bo marsikaj se dogovoriti, najti tehnične rešitve problemom, prišli do pomembnih informacij. Luna bo v raku in mi umirjeni, a čustveni, z več potrebe po objemih, domači hrani in lepih trenutkih v svojem gnezdecu.

Torek, 21. 12.

Zjutraj bomo še čutili prijetno in mirno energijo Lune v raku, vendar popoldan bo vedno več napetosti, napornih čustev, pritiskov na naša čustva in težav v odnosih. Ali pa pridejo do nas naporne novice vezane na finančno področje. Od petih popoldan dalje bo pikico za pikico več energije, saj se Sonce premakne v novo znamenje. Večerne ure pa so še bolj obetajoče, z več optimizma in dobre bolje zavoljo Luninega premika v leva.

Sreda, 22. 12.

Jutro in dopoldan nas bo Luna v levu budila z energijo in voljo, ter njen trigon na Marsa samo dodajal borbenost, in željo po hitrem prodoru, uspehu. Popoldan in proti večeru pa se bo energija spreminjala. Počasi se bomo počutili vedno bolj obremenjeni, v večerne ure, pa bo več tudi napetosti, živčnosti, velik bo pritisk na naš ego, ovire in bremena nas potiskajo ob dno. Tako ujeti lahko z nečim prerežemo, končamo, nečesa ne želim več, v trmi odrinemo od sebe. Lahko pa so na družbeni ravni nekoliko bolj naporne novice.

Četrtek, 23. 12.

Luna bo v levu, brez nekih bistvenih aspektov. Ker se Saturn in Uran približujeta v kvadrat je še vedno lahko nek stres, nekaj nepričakovanega in težkega. Poskusimo se naravnati na Luno v levu in najti v sebi radost, originalnost, potrebo nekaj kreirati, izraziti, pokazati iz sebe. Ker je levov dispozitor v kozorogu, pa se vseeno ciljno usmeriti in tako postanimo maksimalno učinkoviti.

Petek, 24. 12.

Jutro bo naporno. Toliko pritiskov, teže in nemira, da bo težko najti nek mir in zadovoljstvo. Toda prehod Lune v devico ob pol desetih popoldan nas bo postopoma ozemljevala in umirjala. Praktični bomo na hitro naredili vse, pospravili, uredili, dali na mesto. Popoldanske ure bodo še nekoliko bolj konstruktivne in jasne. Poskrbimo, da odpremo to sezono praznikov čim bolj mirni in pripravimo za naše nekaj prijetnega. Večerne ure bodo spet bolj napete in bo več nemira.

Sobota, 25. 12.

Božično jutro nam je dano v prijetnih energijah. Mirnih, treznih, premišljenih. Toda dan zna biti kljub temu naporen. Možni so spomini na nekoga, ki ga težko spustimo, ki je bil pomemben del našega življenja. Ali močan pritisk želje po nečemu in nemoč odpovedati se tistemu, kar godi našim čutom, tudi če nam je v škodo. Večerne ure bodo nekoliko prijetnejše, sploh, če se obdamo z našimi in si vzamemo čas za iskren pogovor.

Nedelja, 26. 12.

Jutro zna biti prijetno. Nas vodijo užitki, strasti, slasti. Kasneje nas Luna v devici sili ali v delo, ali v razmišljanje. Uslužni in prijazni bomo. Modro je, da pomislimo na tiste, ki so sami in rabijo našo pozornost. Merkurjev sekstil z Neptunom nakazuje, da bomo znali biti nežni, reči prave besede in z besedami navdihovati, odpirati. Vsekakor je nedelja nakazana veliko bolj prijetna kot dan božiča.