Zvezdni utrinki po dnevih od 27. 1. 2021 dalje.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Teden z Luno od 27. 12. dalje

Ponedeljek, 27. 12.

Luna v prijazni tehtnici nas bo spodbujala, da smo drug do drugega bolj strpni in uvidevni. Življenje se bo vrtelo nekoliko bolj počasi, a z občutkom. Več bo potrebe urediti se in očarati druge. Težje bomo sami, rabili bomo druge, da bi videli še drugo stran medalje. Vse do dveh popoldan nas kljub ležernosti spodbuja občutek odgovornosti, bodo naši pogovori bolj smiselni, resni, premišljeni.

Torek, 28. 12.

Z Luno v tehtnici bomo tudi v torek želeli delovati prijazno in uvidevno, toda njeni kvadrati vse do tretje ure popoldan naznanjajo, da bodo odnosi ne le vir veselja, ampak tudi vir napetosti. Če se le potrudimo in se popoldan iskreno pogovorimo, potem sledijo prijetne urice. V večerne ure bo tudi več optimizma in bo druženje prinašalo veselje in zadovoljstvo. Jupiter je čisto na koncu znamenja, tako bomo čutili, da smo tik pred spremembo, in  tako večerne ure že prinašajo upanje na boljše čase.

Sreda, 29. 12.

Zjutraj Jupiter vstopi v ribe in je prav, da se ga prav veselimo, saj prinaša novo upanje, več radosti, dvig zavesti. Dopoldan konjunkcija Merkurja in Venere prinaša veliko priložnosti za ustvarjanje, dobre odnose, dobro komunikacijo. Pozneje popoldan pa bomo bolj čutili energijo temačnega in intenzivnega škorpijona in napetosti, pritiske, nezadovoljstvo, saj bo obujal kvadrat Saturna in Urana.

Četrtek, 30. 12.

Noč na četrtek zna biti naporna. Budile se bodo rane samozavesti in pa temnejše misli. Nekdo nas bo poskušal zmanipulirati. Toda Luna v škorpijonu ima predvsem pozitivne aspekte, tako se bo življenje vrtelo kar konstruktivno. Je pa res, da taka luna prinaša bolj intenzivno doživljanje in da smo z njeno pomočjo gnani v delovanje s strastjo, ali negativnimi čustvi.

Petek, 31. 12.

Zadnji dan leta bo v energijah Lune v strelcu. Torej rabili bomo nekam iti, želeli da se dogaja, da je življenje vznemirljivo. Precej bomo ciljno naravnani. Znamo pri vsem tem tudi pretiravati. Tam do sedmih zvečer bomo bolj premišljeni, načrtni, kasneje pa bolj divji, nemirni, odločni, lahko tudi borbeni. Zna biti tudi kak prepir, tepež na silvestrovo zvečer.  Rabili bomo rakete, da poka, da dokončno porinemo stran energijo zadnjih dveh let in vstopimo v svežo z več upanja in veselja.

Sobota, 1. 1.

Sončev trigon Uran obljublja lep dan, ko se nam bo dalo iti na dogodivščino in se prepustiti veselju, ki nam ga življenje omogoča. Zna biti tudi jasno, in nas bo še vreme potiskalo, da gremo v akcijo. Luna v strelcu lahko prinese nemir, če se ne bomo zbrcali v akcijo. Toda v vsakem primeru en tak bolj optimističen vstop v novo leto in z njim boljši občutek, da gremo dalje, naprej, v novo manj obremenjeni.

Nedelja, 2. 1.

Zaradi Lune v kozorogu se bomo nekoliko umirili. Bili bolj premišljeni, resni. Ker smo pred mlajem lahko tudi nekoliko bolj utrujeni. Potrebovali malo miru, po vznemirljivih nekaj dneh. Merkur vstop v vodnarja prinaša bolj odprto in optimistično misel, ter več potrebe po druženju. Predvsem pa je samo še dodaten znanilec občutka osvobajanja. Tudi večerni mlaj z Uranom obljublja, da se nekaj napornega zaključuje, da prihaja več svobode, lažje življenje.