Zvezdni utrinki po dnevih od 28. 2. dalje.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Teden z Luno od 28. 2. dalje

Ponedeljek, 28. 2.

Luna v vodnarju nas bo  naredila nemire, a odprte, in komunikativne. Smo pred mlajem, tako da bo nekoliko manj energije. Tisto kar je bomo imeli, je modro uporabiti za načrtovanje novih začetkov, ki se z mlajem v sredo obetajo. Marsova harmonična vez na Lunina vozla nakazuje, da se bomo ljudje povezovali v neki skupni akciji ali borbi. Danes se bo dalo marsikatero napetost pomiriti, če si le vzamemo čas in poskušamo harmonizirati odnose.

Torek, 1.3.

Dan pred mlajem, Luna pa v praznem teku na koncu vodnarja. Tako bo pomembno, da spustimo kar je za spustiti in naredimo prostor za novo, sveže, ki prihaja z mlajem. Veliko bo zamisli, toda čas ni še zrel za pomembne korake. Lahko načrtujemo, lahko se pripravljamo, toda na nov začetek pa bo potrebno še počakati. Ker je Lunin dispozitor v sekstilu s Soncem, bo dan svetel, sončen, če ne kot vreme, pa vsaj kot občutenje.

Sreda, 2. 3.

Mlaj se bo dogodil šele ob pol sedmih zvečer. Tako tudi danes še ni čas za nove začetke, pomembne premike. Jih bomo pa vedno bolj čutili. Luna v ribah nas bo pomirila, naredila bolj sprejemajoče. Sekstil Sonca in Urana nam nekaj zjasnil. Merkur Saturna konjunkcija pa še vedno obljubljata težje misli, in težje novice. Spustimo nadzor, strahove in se odpremo mlaju, ki prinaša dokaj spodbudno energijo razvoja.

Četrtek, 3. 3.

Četrtek bo naporen. Tako Venera kot Mars bosta prišla v konjunkcijo s Plutonom. Močne strasti, obsesije, posesivnosti, nezavedno nas bo nosilo v destruktivne načine odzivanja. Odnosi bodo na preizkušnji. Ker gre za zadnjo Venerino konjunkcijo s Plutonom, to pomeni, da se prečiščevanje odnosov, ali materialnih problemov, ki so se začeli decembra lani, sedaj zaključi. Vendar se zaključuje zelo strastno. Z bombo, z dramo. Na srečo je Luna v ribah, kar pomeni, da bomo le bolj spravljivi, in da če se potrudimo vso to energijo izkoristiti za kaj dobrega, kreativnega, duhovno preobrazbo, se bo marsikaj sestavilo, odprlo.

Petek, 4. 3.

Lunin prehod v znamenje ovna prinaša več energije, več volje, da stvari naredimo na svoj način. Bolj slišimo svoje potrebe in sledimo svoji poti. Si izborimo kar je naše, kar je za nas pomembno. Ker je njen dispozitor v konjunkciji z Venero, bo velik partnerskih trenj in usklajevanj, ker je na zadnji stopinji, bo veliko uvidov, a malo moči kaj tudi spremeniti.

Sobota, 5. 3.

Sobota prinaša nov optimizem, upanje in pozitivno naravnanost. Še vedno sta kar dva planeta na zadnjih stopinjah, tako da ravno konstruktivni ne bomo. Je pa prav, da za dan odmislimo vse odgovornosti, se posvetimo športu, naravi, in se navibriramo na pozitivno.

Nedelja, 6. 3.

Jutro bo zelo zelo naporno. Možne so novice, ki nas bodo pretresle, vznemirile. Več bo drame, več strasti, več nemira. V odnosih nam bo škodila trma, potreba po drami, težko bomo nadzorovali naše želje, hoteli agresivno priti do svojih ciljev. Veliko bo besed in misli, toda dejansko se ne bomo slišali, samo veliko govorili. Predlagam, da, če imamo možnost, najdemo nek svoj mir v samoti, naravi, tišini. Potem bo potrebno prisluhniti svojemu nevrotičnemu umu in uvideti, koliko nebuloz ustvarja.