Zvezdni utrinki po dnevih od 29. 03. dalje.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Ponedeljek, 29. 3.

Luna v harmonični tehtnici se zjutraj lepo veže na Marsa, tako da bomo v jutranjih in dopoldanskih urah hitrejši, družabni in imeli več energije. Popoldan in v večerne ure pa prihaja mirnejša, radostna, optimistična energija, ki bo nosila lepe odnose in več zaupanja med ljudmi. Merkurjeva konjunkcija z Neptunom nas bo naredila idealistične, intuitivne, poetične ali pa samo z več potrebe po odklopu (zakaditi se) in z manj stika z realnostjo in od tu tudi bolj lažnive.

Torek, 30. 3

Vstop Lune v škorpijona nas bo iz enega čarnega miru povedel v globlja in bolj intenzivna čustva. Venerin sekstil na Saturna nas bo opominjal kako pomembne so varne naveze in koliko si lahko v dvoje čisto praktično olajšamo življenje. V finančnem pogledu pa nas spodbujal k varčevanju in varnim naložbam. V večernih urah bo Luna tvorila opozicijo z Uranom in zna biti nekaj več intenzivnega doživljanja.

Sreda, 31. 3.

Poglobljeni v intenzivnem, čustvenem, z veliko pozornosti na najbolj intimne odnose, in tiste ta strastne, se bomo učili o predaji in energijski prepletenosti. Samski pa samo poglobili odnos samih s seboj.  Venera harmonično z osjo Luninih vozlov prinaša več miru in lepih trenutkov v vse odnose.  Sonce v harmoniji s Saturnom pa resen in načrten pogled v prihodnost.

Četrtek, 1. 4.

Luna v strelcu nas bo počasi dvigovala iz globin in nas potiskala s svojimi ideali, vizijami in cilji v prihodnost. S paralelo se bosta povezala Merkur in Neptun v kontraparaleli z Venero, tako da zna biti prav osladno zaradi vsej idealov, ki smo si jih načarali. Padec iz sedmih nebes pa je, kot veste sami, vedno mučen in boleč.

Petek, 2. 4.

Sonce v harmoniji z osjo Luninih vozlov, nosi dogovore, trezne, mirne, jasne in svetlo vodstvo. Merkurjev sekstil s Plutonom odkrivanje skrivnosti in izjemna moč začutiti, kaj se v drugemu dogaja, konstruktivno za psihoterapije in samostojno delo na svojih sencah. Luna v aktivnem strelcu zjutraj prinaša radost in veselje. Sredi dneva pa že nekaj več napetosti, manipulacij in zavajanj. V večerne ure pa spet več optimizma.

Sobota, 3. 4.

Zjutraj preden gre Luna v kozoroga tvori iz strelca še kvadrat na Merkurja, kar pomeni da bo jutro stresno, da se bomo težje umirili, da bo preveč misli. No vstop Lune v kozoroga pa nekaj čez deveto zjutraj umirja naš nemir, nas potegne nazaj navzdol, v ta trenutek, v razmislek in učinkovito delovanje in reševanje problemov tu in zdaj, ter načrtovanje za boljšo prihodnost.

Nedelja, 4.4.

Luna v kozorogu si ne more privoščiti nedeljskega poležavanja, potrebno bo iti v delo, v akcijo, če se le da v naravo in  seveda še najraje se s kozorogovo energijo usmerimo v hribe. Merkurjev prehod v ovna prinaša izjemno hitro in dinamično obdobje, zaradi svoje medsebojen recepcije z Marsom bo vse hitreje dojeto, nič več ne bo zmede in nejasnosti, nelogičnosti. Oprijeli se bomo hitrosti svojega razuma in spretnosti svojih rok in življenje bo zopet teklo hitreje, seveda pa bo potrpljenja s tem vedno manj.