Zvezdni utrinki za četrtek, 28.1.2021.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Dobro jutro in lep dan!

Ledene rože na šipi dajejo vedeti, da je jutro ledeno mrzlo. Toda kolikor lahko vidim nebo je to čarobno sinje z okraski razpršenih, tankih oblakov na vzhodnem robu zopet blago oranžno obarvani. Jaz budna že štiri ure, pa ne da sem v tem času prav veliko naredila. Predvsem sem nabita z napeto energijo premišljevala, se odločala in načrtovala. Ja dan s ščipom kot vedno prinaša več čustvenega nemira, in več eksplozivne energije, saj je v sklop povezan tudi Mars, toda opozicija na Sončevo konjunkcijo z Jupitrom v vodnarju, kljub vsemu pritisku, jezi, nemiri, nosi obljubo tudi osvoboditve in bolj srečnih obratov dalje. Izkoristimo Marsovo spodbudo za akcijo, da prebijemo s starim, preteklim, vsem tem kar ne rabimo več in se potisnemo v območje, ki je bolj pisano na našo kožo. Pazimo le, da pri tem to ognjeno energijo ne uporabimo za napad in grobo poseganje v pravice, svoboščine in prostor drugih. Merkur se ustavlja, tako da ja če nagajajo telefonu, računalniki, ali pa vaš lastni možganski računalnik, ni to nič posebnega, ste samo zelo usklajeni z dogajanjem na nebu.

Naporen dan nas čaka. Luna v levu nas bo osvobodila ranljivosti raka, vendar hkrati v nas prebudila moč, trmo, samosvojost. In ker ima Luna naporne aspekte in ta četrtek tudi polna, lahko pričakujemo, da nas bo iz strahu, nosilo v upor, pretiravanje, pa tudi jezo. Zna biti da bo vse skupaj zbudila težka zgodba vezana na otroke. Toda v vsakem primeru bo v teh dneh manj miru in se bomo morali potruditi, da ne naredimo s svojim nemirom in napadalnostjo večje napake.

Hvaležna Katji Golob za prelepo fotografijo.

Splošni vplivi določajo ritem in barvajo energijo dneva, toda vsak od nas se na to odziva nekoliko po svoje, v skladu s svojo natalno karto. V kolikor potrebujete vpogled, sem tu za vas kot Astrolog svetovalec. Dogajanje na Astrološkem inštitutu, za enkrat še vse po Zoomu,  takoj, ko bo mogoče, pa spet v živo v Ljubljani. V ponedeljek 15.2. ob 18h bo INFORMATIVNI DAN, za vse interesente vstopa v šolo  (brezplačno). V sredo 3.3. ob 17:30 začenjamo od začetka z prvim modulom prvega letnika UVOD V ASTROLOGIJO.