Zvezdni utrinki za petek, 23. 10. 2020.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Dobro jutro in lep dan!

Ždim pred računalikom in ne znam začeti. Spet se vse zapira in ustavlja. Zdi se, da strah in panika barvata naša življenja. Mediji sporočajo na svoj dramatičen način zgodbo v katero smo vpeti. Sem vam povedala že včeraj, da prihajajo težji dnevi, tudi danes bo dan naporen, sprva zaradi Lunine konjunkcije s Saturnom prežet s strahom in žalostjo. Dopoldanske ure, pa zaradi krajca nosijo stres, večerne nemir, toda čez vikend se nam neki izjasni in prvi dnevi naslednjega tedna bodo mirni.  Včeraj sem imela srečo govoriti s fizjoterapevtko v enem od domovov za ostarele, in dobiti malo direktnega vpogleda, brez pompozne dramatike medijev. Sploh niso vedeli da imajo korono, vse je teklo normalno, dokler se ni testirala ena oseba zdravstvenga kadra, in bila pozitivna. Potem so začeli testirati vse, zakomplicirali življenje marsikomu, toda brez večje drame in groznih posledic. Problem pomanjkanja kadra se veča, ker so zdravi zdravstveni delavci dobili pozitivne rezultate in moraj v karanteno, čeprav nimajo niti enega simptoma. Tako da se človek zelo zamisli, če je modoče res, kar govorijo določeni svetovni znanstveniki, da ta test ni tako zanesljiv, in naše nanašanje nanj še bolj komplicira realnost, že tako premalega zdravstvenega kadra. Seveda, je to le ena zgodba, toda zgodba iz prve roke. Poskusimo v teh norih časih najti neko osredotočenost in mir, sprejetost, da življenje teče točno tako kot mora, in če mu ne dodajamo preveč drame in panike, se lahko pokažejo tudi ti zelo zoprni časi za kaj koristni in pozitivni. Nikoli ne vemo, za kaj je vse to pomembno.

Prebudimo se lahko v krču strahu, saj se zjutraj dogodi konjunkcija Lune in Saturna. Vse do dveh in petnajst popoldan je modro pridno delati in se držati svojih načrtov. Znamo pa biti že naveličani dela. Prehod Lune v vodnarja v zgodnjem popoldnevu nas odpre, toda ker je prvo kar tvori Lunin krajec, nas kljub vsemu lahko nekaj popoldan vznemiri. Tudi v večerne ure bomo nekoliko vznemirjeni, polno bo misli, in  bo s tem težje zaspati.

hvaležna Katji Golob za njene fotografije.

Splošni vplivi barvajo ritem in energijo dnevu, toda vsak od nas ima svojo posebn karto in z njo svoj originalen način doživljenja dneva. V kolikor rabite vpogled, sem tu za vas.