Zvezdni utrinki za ponedeljek, 19.10.2020.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Dobro jutro in lep dan!

Zbujena že ob treh in tri ure se soočala s svojimi energijami. Ne morem reči, da se mene pa ni dotaknil strah. Čeprav razumsko vem, da gre samo za malo bolj zoprno “gripo”, ki se enih dotakne bolj drugih manj, da rdeča cona, pomeni samo neko dejstvo glede okužb, in ni bavbav sama po sebi. Koliko je že bilo rdečih con po svetu, pa to ni ekstremno zmanjšalo števila prebivalcev. Razum marsikaj ve, toda ker sem zelo tanko bitje, močno čutim tudi kolektivne energije. In sem šla vase, do jedra strahu in sedela z njim. Nisem ga prepričevala, da ni resničen, samo bila sem z njim, pozorna in mirna in pustila, da ta tip doživljanja sam od sebe zapusti moje bitje. V človeku je, da se boji, da se želi obraniti pred nevarnostjo, pobegniti, ali napadati. Sposobnost s pozornostjo biti ob teh delih naše biti, jih prenesti, dihati skoznje, jim prisostvovati z odprtim srcem je način transformacije strahu v ljubezen.  Kako odpreti srce, me boste vprašali? Pomislite na ljudi v otroštvu, ki so vas imeli radi, občutite ta občutek ljubljenosti, in po navadi se srce, kar samo od sebe odpre. Nekaterim pa se srce lažje odpre, če pomislijo na svoje otroke, ali svoje živali, torej bitja, ki jih imajo oni sami najraje. Kako priti do miru, sploh sedaj, ko se Merkur vrača v opozicijo z Uranom in nosi veliko nemira. Najboljše pomirjevalo je globoko, mirno dihanje in pozornost na dihanje. Vem, da vse to že veste, samo vem tudi, da ljudje v stiski kdaj pozabimo naučeno. Zato en drugega spominjajmo. Toda ljudje smo različni in nismo vsi narejeni za sedenje na blazini in energijsko delo, velikokrat pomaga že pogovor s prijateljem, objem naših živalic, otrok, ljudi, ki jih imamo radi, sprehodi v naravi, gibanje, kreiranje…

Luna je v optimističnem strelcu, nas bo potegnila ven iz zasebnega in čustvenega in nas odprla življenju, delovanju. Mars in Venera sta v paraleli in med seboj v inkonjunkciji, kar vsekakor nakazuje več veselja do življenja, strasti, kreativnosti, toda zaradi vezi z Jupitrom lahko tozadevno tudi pretiravanja in neuravnoteženost.  Nosile nas bodo strasti in želeli si bomo nekaj, kar lahko ni naše, ali zahteva od nas, da prečkamo svoja prepričanja, občutek poštenosti. Predihajmo vznemirjenje in ohranimo treznost, da nas želje ne odvedejo stran od temeljnega dobrega občutka o sebi.

Hvaležna Katji Golob za čudovito fotografijo, njena konja nas učita, da je svoboda nekaj notranjega in nas seveda spodbujata v gibanje.

Kot veste splošni vplivi dajajo ritem in barvajo energijo dneva, vsak od nas pa doživlja te vplive nekoliko po svoje, v skladu s svojo natalno karto.