Zvezdni utrinki za ponedeljek, 8. 2. 2021.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Dobro jutro in lep dan! Turobno jutro in praznični mir, soseska spi. Zelo pomembno je, da se v tem času sprašujemo o umetnosti. Kaj človek pridobi, koliko se mu svet razširi, koliko poglobi, ozavesti s tem, ko se poda skozi tako ali drugačno umetnost na pustolovščino. Knjiga in film nam pomagata doživeti zgodbe, ki bi nam bile drugače neznanka, nam dajeta vpogled v zapleteno strukturo čustvenega, mentalnega in fizičnega v človeku. Glasba nas popelje v najrazličnejše čustvene odtenke in vizualna umetnost vstopa v naše zaznave kot ozaveščanje najrazličnejših načinov videnja bivajočega.  Umetnost nas spodbuja, da nismo samo konstantni  goniči tega potrošniškega sveta, ampak da se ustavimo, pokukamo, občutimo, spoznamo notranje in zunanje svetove človečnosti in življenja skozi najrazličnejše artistične stvaritve. Slovenski umetniki, ki so zrasli v istem prostoru, in razumejo slovensko dušo v njenih bolečinah in radostih, govorijo naš jezik, v najširšem pomenu te besede in nam naše lastne zgodbe podajajo skozi raznolikost njihovih izkustev in domišljije, estetskega čuta in posluha, so tankočutni tvorci nacionalne zavesti.

Luna v kozorogu nas bo zbudila, da se lotimo dela preudarno in načrtno. Dopoldan so možne tudi zanimive ideje in nepričakovani, a spodbudni zasuki dogodkov. Konjunkcija Sonca in Merkurja nakazuje, da se nam bo pokazalo, kaj nas bo učil retrogradni Merkur. Torej nekaj se nam pokaže, izjasni, kljub vsemu, pa je je potrebna potrpežljivost preden se bo nova spoznanja vneslo v akcijo.

Hvaležna Katji Golob za prelepo fotografijo.

Splošni vplivi določajo ritem in barvajo energijo dneva, toda vsak od nas se na to odziva nekoliko po svoje, v skladu s svojo natalno karto. V kolikor potrebujete vpogled, sem tu za vas kot Astrolog svetovalec. Dogajanje na Astrološkem inštitutu, za enkrat še vse po Zoomu,  takoj, ko bo mogoče, pa spet v živo v Ljubljani. V ponedeljek 15.2. ob 18h bo INFORMATIVNI DAN, za vse interesente vstopa v šolo  (brezplačno). V sredo 3.3. ob 17:30 začenjamo od začetka z prvim modulom prvega letnika UVOD V ASTROLOGIJO.