Zvezdni utrinki za sredo, 14.10.2020.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Dobro jutro in lep dan!

To jutro kljub hladu in temi obljublja čudovit pogled na nebo. Lahko gledam kako se na vzhodu vzporedno dvigujeta Venera in že res ozka Lunca. Sej ju oblaki kostantno prekrivajo in odkrivajo, tako se posvetita in skrijeta v to temno jutro, toda za vsak trenutek, ko se pokažeta se splača zmrzovati na tem mojem malem balkončku. Tudi sama sem usklajena s prelepo dvojico, mirna, zadovoljna, radostna, in tudi meditacija je bila prijetno počivanje v energijah srca. Merkur se je uradno že obrnil, toda še vedno je stacionaren in se bo zares začel premikati nazaj šele v noči na četrtek.

Še vedno Luna v devici želi red, toda vse do enih popoldan potuje v opozicijo z Neptunom in prej kot red nosi zmedo, kaos, zaradi stacionarnega Merkurja pa tudi zamude, ovira, nejasnosti, nesporazume. Kasneje pa bo vseeno nekoliko lažje se poriniti iz mesta in tudi kaj konkretnega narediti. Spodbudni aspekti Sonca z osjo Luninih vozlov nosi več optimizma, jasnosti. V duhovnem pogledu gre za zelo pomemben dan, ko lahko pridemo do uvidov in spoznanj, ter z njimi do pomembnih notranjih premikov.

Hvaležna Katji Golob za prečudovite fotografije. Čeprav ne gre za fotografijo današnjega jutra, me zelo spominja na to mojo jutranjo izkušnjo.

Kot veste, splošni vplivi barvajo energije in določajo ritem dneva, toda vsak od nas ima svojo karto in s tem zelo oseben način doživljanja posamebnih vplivov. Za analizo aktualne zgodbe in prihodnjih energij se priporočam kot astrolog svetovalec.