Zvezdni utrinki za vikend, 24. in 25. oktober.

Mihaela MalečkarDnevni zvezdni utrinki

Dobro jutro in lep vikend.

Zmeditirano in odžvrkljano. Ha ha . Meditacija naporna, moj razum je konstantno mlel in analiziral situacijo v kateri smo. Sem se zavestno osredotočila na podobo bude, in v tišini in lepoti podobe miru, izginila nazaj v analizo. To sem ponovila večkrat. V opazovanju svojega uma sem se v sebi smejala, ker sem videla, kako sem šla predaleč v rezoniranju in da je potrebno spustiti. Vezla sem si čas, da sem prežvečila več političnih in zdravstvenih tem, kot kdajkoli v življenju, ponavadi sem omejena na astrološke, duhovne, budistične knjige in se znotraj te snovi tudi najbolje znajdem. Si ustvarila neko mnenje, pogled na stvari, kar je seveda samo mnenje, in samo moje in s tem ne mislim bit bitke, ker ima vsak pravico do svojega. Vendar v današnji meditaciji spoznala eno pomembno stvar, da ima vsak od nas svojo funkcijjo v tej naši krizi, v kateri smo vsi skupaj. In moja ni ne politika, ne uporništvo. Moja je prvenstveno posvetiti v temna področja, ki jih težki časi v meni prebujajo. Ohraniti mir in spodbujati druge, da ohranjajo mir v teh težkih časih. Z astrologijo pokukati v ozadje in v naprej, seveda, to je moje poslanstvo. Vendar ne glede na to kar se bo dogajalo, je najpomembnejše od vsega, delo na sebi. Veliko bolj kot iskati zlikavce zunaj sebe, je osvetljevati tiste dele lastne biti, ki rojevajo naše notranje zlikovce. Osvetljevati, razsvetljevati svojo temo, svoje sence in s tem prinesti nekaj več upanja in svetlobe tudi svetu.

Sobota, 24. 10.

Jutro z nekaj nemira in nepričakovanih obratov, dan pa kar živahen in noč tudi. Luna v vodnarju nas dela radovedne, vznemirljive, družabne. Ritem dneva je z njo pohitren, preprosto vse nas bo zanimalo, in nič čudnega ne bo, če bomo istočasno gledali oddajo in nekaj raziskovali po netu. Venerin trigon na Saturn sporoča, da se bomo zelo dobro zavedali vrednosti stabilnih in trajnih odnosov, ki  so sem pa tja zdijo dolgočasni, a nosijo v težkih časih več varnosti. Finančno bomo varčni in premišljeni, načrtni.

Nedelja, 25. 10.

Tudi nedelja bo v barvah vznemirljive in radovedne Lune v znamenju vodnarja. Idealni dan za izobraževanje, druženje, potovanje. Vem, da smo omejeni v vsem mogočem, toda potovati se da tudi s pomočjo knjige, dokumentarca, pogovarjati in družiti se da s pomočjo interneta, samo ne pustimo, da nam take in drugačne omejitve vzamejo radovednost in odprtost. Konjunkcija Sonca in Merkurja obljublja zjasnitev. Nekaj, o čemer smo veliko razmišljali in ugibali, se bo pokazalo kot to, kar je.

Hvala Katji Golob za to prelepo fotografijo.

In kot veste, čeprav splošni vplivi barvajo energijo in določajo ritem dneva, pa ima vsak od nas svoj lastni osebni način doživljanja, pogojen z njegovo natalno kart. Če potrebujete vpogled, se tu za vas kot astrolog svetovalec.